Selecteer een pagina

Over ons

BV Amstelveen staat voor een live-uitzending met en door Amstelveners, over onderwerpen die ons raken en verrijken. Want wie in deze stad woont, heeft per gratia ad fontes hereditatem localis carota altijd een sluimerende (of pregnante) mening over de richting waarin zij zich ontwikkelt. Of dat nou gaat om het levend groen, de politiek of de economie. Dat willen we horen. Zijn we kritisch? Tjsa. Wat is de definitie van kritisch zijn? Liever dit: we dagen de stad positief uit via debat, interviews en verbinding. En óók door te doen. Want daar staat ‘BV’ in onze naam voor: levenslust en plezier om te ondernemen.

Aan de orde zijn niet-alledaagse zienswijzen. Je hoort nog eens wat anders. Het bijwonen van een uitzending verrijkt je inzicht. Je realiseert je wat er allemaal komt kijken om het goede te behouden en toch het nieuwe te omarmen.

Dat klinkt goed. Maar BV Amstelveen staat niet alleen voor het doorsluizen van alleen ‘leuke’ initiatieven. Dat is te braaf. Ze is ook, buiten het platform-zijn, een luis in de pels. Van wie? Van de politiek, van de gevestigde instituten, eigenlijk van iedereen. Daarmee is BV Amstelveen een platform voor ‘nieuw denken’ op een breed gebied.

BV Amstelveen is dus géén onderdeel van de gemeente. Het is een initiatief van Hugo van der Kooij, Joop Siemers, Frans Huissen, Matthijs Hollander en Werner Pieterse. De presentatie van de uitzending ligt in handen van Barbara Jongsma. De redactie en productie worden verzorgd door Leslie Doornik en Arjen Grooteman. Kenmerkend voor deze groep ‘vrijdenkers’ is dat iedereen zich volkomen belangeloos inzet.

Frequentie

De uitvoering wordt gekenmerkt door een wisselende opzet, afhankelijk van het thema en de gewenste manier om dit te behandelen. Tot op heden was altijd sprake van één uitzending per maand, vanuit een vaste plek en voor een klein publiek. Maar BV Amstelveen wil zich vaker kunnen presenteren op locaties die voor de Amstelveners in het algemeen, of voor een bepaalde groep Amstelveners, er toe doen. Daarvoor wordt meer samenwerking gezocht met Amstelveners die nu niet zo gemakkelijk de publiciteit weten te bereiken en toch een maatschappelijk relevant thema willen aansnijden.

BV Amstelveen wil ook haar gehoor uitbreiden. De ervaring leert dat vrijdenkers, vrijdenkers aantrekken. Maar we willen geen gastheer zijn van de incrowd die elkaar toch wel weet te vinden. Integendeel, het gaat er om dat we burgers aantrekken die ook wel eens hún verhaal kwijt willen. En die bovendien bereid zijn een andere zienswijze aan te horen. Woord én wederwoord. Met andere woorden, het podium wordt opgerekt, het publiek wordt gedifferentieerder. Minder prediken voor eigen parochie, meer exploreren waar mogelijkheden liggen voor burgerinitiatieven in horizontale verbanden.

BV Amstelveen, tevens een uitlaatklep voor persoonlijke initiatieven?

BV Amstelveen onderneemt ook andere activiteiten dan alleen het verzorgen van uitzendingen. Seminars, lezingen, voordrachten, of ontmoetingen worden gefaciliteerd, opgeluisterd, georganiseerd, worden kortom uitgevoerd onder auspiciën van de BV Amstelveen. Onder het hoofdstuk ‘gemist’ vindt u hiervan voorbeelden die u kunt terugkijken.

Wil je ons écht leren kennen?

Dan zit er maar één ding op: kijk een uitzending of fragment terug.

‘The proof of the pudding is in the eating’.

Het team

Frans Huissen

Frans Huissen

Anchor

Werner Pieterse

Werner Pieterse

Stadsdominee

Joop Siemers

Hoofdredacteur

Barbara Jongsma

Barbara Jongsma

Presentator

Leslie Doornik

Leslie Doornik

Creative producer

Hugo van der Kooij

Hugo van der Kooij

Bestuur

Matthijs Hollander

Matthijs Hollander

Stadsdichter Amstelveen

Arjen Grooteman

Arjen Grooteman

Techniek